فعالان صلح : تجارت اسلحه نباید موجب نقض حقوق بشر شود
نوشته شده توسط : vzwdolor

به گزارش خبرنگار ایرنا، در نشست روز جمعه ، چند كشورعمده صادر كننده سلاح، از جمله آمریكا به همراه رژیم صهیونیستی، پیش نویس متنی را در میان شركت كنندگان توزیع كردند كه بر اساس آن فروش مهمات را از قانون كنترل و كاهش تجارت اسلحه مستثنی كنند، یعنی شركت های اسلحه سازی بتوانند بدون هیچ گونه محدودیتی اقدام به فروش انواع مهمات جنگی كنند.

متن مذكور موجی از مخالفت های شدید درمیان نمایندگان كشورهای مختلف به راه انداخت و بسیاری از شركت كنندگان معتقدند، مهمات بدون سلاح كارایی ندارد و در واقع این نوعی ترفند برای دور زدن پیمان تجارت اسلحه درجهان محسوب می شود.

برخی از فعالان صلح و اعضای ائتلاف كاهش تجارت اسلحه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشتند، كاملا مشخص است نوعی معامله به نفع شركت های بزرگ اسلحه سازی صورت گرفته است و اعضای هیات رییسه این نشست جهانی تلاش می كنند كه امتیازهایی به مخالفان كاهش صادرات اسلحه اعطا كنند.

فوادی منصور اظهار داشت :نتایج این نشست باید منجر به جلوگیری از فروش سلاح به كشورهای ناقض حقوق بشر از جمله عربستان سعودی و بحرین شود.

وی افزود : نباید تجارت اسلحه موجب نقض حقوق بشر و سركوب مردمانی شود كه به دنبال كسب دمكراسی و آزادیهای مشروع خود هستند.

جف آبرامسون مدیر سازمان بین المللی كنترل سلاح ضمن انتقاد به پیش نویس ارایه شده از سوی نمایندگان آمریكا و رژیم صهیونیستی، گفت : متن پیش نویس مذكور عقب نشینی از اهداف سازمان ملل درخصوص ضابطه مند كردن تجارت اسلحه است.

وی افزود : اگر قرار باشد چنین پیمان ناقص و تبعیض آمیزی به تصویب برسد، بهتر است این پیمان برداشته شود و بیش از این جامع جهانی و تشكل های مخالف با تجارت بی رویه اسلحه مورد تمسخر قرار نگیرند.

لازم به ذكر است اخیرا آمریكا و انگلیس چند قرار داد عظیم فروش تجهیزات نظامی با رژیم بحرین و عربستان سعودی بسته اند كه ارزش آن میلیاردها دلار تخمین زده می شود.

همچنین این فعالان در بیانیه ای نگرانی خود را از احتمال كنار گذاشتن نمایندگان گروه های جامعه مدنی از بخشی از نشست و گفت وگوهای این كنفرانس اعلام كرده و آن را به معنی حذف صدای مردم جنگ زده از روند تدوین این پیمان دانستند.

نشست بین المللی تجارت اسلحه قرار بود از روز دوشنبه با مشاركت نمایندگان 193 كشور جهان درمقر اصلی سازمان ملل برگزار شود، اما مخالفت نمایندگان رژیم صهیونیستی با حضور فلسطین به عنوان عضو اصلی در این نشست باعث شد تا اجلاس مذكور با یك روز تاخیر برگزار شود.

هدف از این نشست، ضابطه مند كردن تجارت اسلحه در جهان است.

آمریكا و رژیم صهیونیستی به عنوان بزرگترین تولید و صادركنندگان اسلحه در جهان به دنبال تاثیرگذاری بر این نشست به منظور تعدیل بندهایی از پیش نویس ضابطه مند كردن تجارت اسلحه به نفع شركت های اسلحه سازی خود هستند.

1592

اروپام 1908





:: برچسب‌ها: به من ,
:: بازدید از این مطلب : 80
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 17 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: